Haven van Los Abrigos (Tenerife)

De Haven van Los Abrigos is een belangrijke haven gelegen in het zuiden van Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Deze haven is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners, vanwege de vele veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden die het biedt.

Locatie

De Haven van Los Abrigos is gelegen in het gelijknamige dorp Los Abrigos, dat deel uitmaakt van de gemeente Granadilla de Abona. Het dorp ligt aan de zuidoostkust van Tenerife, op ongeveer 10 kilometer afstand van de luchthaven Tenerife-Zuid. De haven is gemakkelijk bereikbaar met de auto, taxi of het openbaar vervoer.

Veerbootverbindingen

De Haven van Los Abrigos biedt verschillende veerbootverbindingen naar andere Canarische Eilanden, waaronder Gran Canaria, La Gomera en La Palma. Deze veerboten bieden een handige manier om tussen de eilanden te reizen en zijn populair onder zowel toeristen als lokale bewoners. De veerbootmaatschappijen die actief zijn in de haven zijn onder andere Fred. Olsen Express en Naviera Armas.

De veerbootverbindingen vanuit de Haven van Los Abrigos bieden comfortabele en moderne faciliteiten aan boord, zoals restaurants, winkels en lounges. De overtochten duren meestal enkele uren, afhankelijk van de bestemming en het type veerboot. Het is raadzaam om vooraf te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

Naast de veerbootverbindingen biedt de Haven van Los Abrigos ook cruise mogelijkheden voor toeristen. Verschillende cruisemaatschappijen maken gebruik van deze haven als tussenstop tijdens hun reizen door de Canarische Eilanden. Dit biedt toeristen de mogelijkheid om Tenerife te verkennen en te genieten van de prachtige stranden, het bruisende nachtleven en de adembenemende natuurlijke landschappen.

Tijdens een cruise stop in de Haven van Los Abrigos kunnen toeristen de lokale bezienswaardigheden verkennen, zoals het pittoreske dorp Los Abrigos zelf, met zijn traditionele architectuur en charmante vissershaven. Daarnaast kunnen ze ook de nabijgelegen toeristische attracties bezoeken, zoals het Nationaal Park El Teide, de prachtige stranden van Playa de las Americas en de historische stad San Cristobal de La Laguna.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen en cruises vanuit de Haven van Los Abrigos variëren afhankelijk van de bestemming, het seizoen en het type accommodatie aan boord. Het is raadzaam om de websites van de veerbootmaatschappijen en cruisemaatschappijen te raadplegen voor actuele prijzen en aanbiedingen.

Over het algemeen zijn de tarieven redelijk en bieden ze een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral gezien de comfortabele faciliteiten en het gemak van reizen tussen de eilanden. Het is echter altijd verstandig om vooraf te reserveren en rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals bagagekosten of toeslagen voor speciale diensten aan boord.

Kortom, de Haven van Los Abrigos is een belangrijke haven in het zuiden van Tenerife, met veerbootverbindingen naar andere Canarische Eilanden en cruise mogelijkheden voor toeristen. De locatie, gemakkelijke bereikbaarheid en diverse faciliteiten maken het een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen veerbootreis of een avontuurlijke cruise, de Haven van Los Abrigos biedt een scala aan mogelijkheden om te genieten van de prachtige Canarische Eilanden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *