Haven van Newfoundland (Argentia)

De Haven van Newfoundland, ook wel bekend als Argentia, is een belangrijke haven gelegen aan de zuidkust van Newfoundland, Canada. Het is een drukke haven die een belangrijke rol speelt in de economie van de regio. Met zijn strategische ligging aan de Atlantische Oceaan is het een belangrijk knooppunt voor handel en transport.

Locatie

De Haven van Newfoundland (Argentia) is gelegen in de provincie Newfoundland en Labrador, aan de zuidkust van het schiereiland Avalon. Het is ongeveer 130 kilometer ten zuidwesten van de provinciale hoofdstad St. John’s. De haven ligt aan de Argentia Bay, een beschutte baai die ideaal is voor scheepvaartactiviteiten.

Veerbootverbindingen

De Haven van Newfoundland (Argentia) biedt veerbootverbindingen naar verschillende bestemmingen. Een populaire veerbootroute is die naar North Sydney, Nova Scotia. Deze veerbootverbinding wordt verzorgd door Marine Atlantic en biedt een handige manier om tussen Newfoundland en Nova Scotia te reizen. De overtocht duurt ongeveer 16 uur en biedt passagiers de mogelijkheid om te genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan tijdens de reis.

Een andere veerbootverbinding vanuit Argentia is die naar Saint-Pierre en Miquelon, een Frans overzees gebied. Deze veerbootverbinding wordt verzorgd door CTMA en biedt passagiers de mogelijkheid om een unieke culturele ervaring op te doen door een bezoek te brengen aan dit stukje Frankrijk in Noord-Amerika.

Cruise mogelijkheden voor toeristen

De Haven van Newfoundland (Argentia) is ook een populaire bestemming voor cruiseschepen. Veel cruiseschepen maken een tussenstop in Argentia als onderdeel van hun route langs de Atlantische kust. Toeristen kunnen genieten van de prachtige landschappen en de rijke maritieme geschiedenis van de regio verkennen.

Er zijn verschillende cruise mogelijkheden voor toeristen die de Haven van Newfoundland (Argentia) willen bezoeken. Sommige cruiseschepen bieden excursies aan naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het Cape St. Mary’s Ecological Reserve, waar je duizenden zeevogels kunt zien. Andere cruiseschepen bieden excursies aan naar historische locaties, zoals de voormalige Amerikaanse legerbasis die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Argentia werd gebruikt.

Tarieven

De tarieven voor veerbootverbindingen vanuit de Haven van Newfoundland (Argentia) variëren afhankelijk van de bestemming en het type voertuig. Voor de veerboot naar North Sydney, Nova Scotia, variëren de tarieven voor een enkele reis tussen de $100 en $200, afhankelijk van het type voertuig en de grootte ervan. Passagiers zonder voertuig betalen meestal tussen de $30 en $50 voor een enkele reis.

Voor de veerboot naar Saint-Pierre en Miquelon variëren de tarieven tussen de $50 en $100 voor een enkele reis, afhankelijk van het type voertuig en de grootte ervan. Passagiers zonder voertuig betalen meestal tussen de $20 en $40 voor een enkele reis.

De tarieven voor cruises variëren afhankelijk van de rederij, de duur van de cruise en de faciliteiten aan boord. Gemiddeld kunnen de tarieven voor een cruise die de Haven van Newfoundland (Argentia) aandoet variëren tussen de $1000 en $5000 per persoon.

Al met al biedt de Haven van Newfoundland (Argentia) een breed scala aan mogelijkheden voor zowel reizigers als toeristen. Met zijn gunstige ligging, veerbootverbindingen en cruise mogelijkheden is het een belangrijk knooppunt voor transport en een prachtige bestemming om te verkennen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *